Jazzkväll tisdag 7 augusti

Ulf Johansson Werre Dixie Nouveaux

Ulf Johansson Werre har av kritiker i Sverige och internationellt fått omdömet världsklass för såväl sitt piano- som trombonespel. Han har spelat med många av jazzens storheter och är konstnärlig ledare för Uppsala University Jazz Orchestra. Ulf rör sig fritt i olika genrer och älskar och respekterar allt från New Orleans till modern crossover samt inkorporerar även bearbetningar av klassisk musik i sina konserter.

Orkestern UJW DN är handplockad och representerar olika generationers professionella jazzmusiker med kärlek till den odödliga 20-talsjazzen. De enskilda musikerna tillhör eliten i sina respektive åldersgrupper och blir till en helhetsupplevelse under Ulf JW:s karismatiska ledarskap.

UJW DN visar att den klassiska jazzen är i högsta grad levande och accentuerar detta med att presentera nya kompositioner i samklang med traditionen. Publiken tas med på en resa från ragtime, New Orleans, Chicago, New York till Sverige och Uppsala. De levandegör profiler som Louis Armstrong, Fats Waller, James P Johnson, Jack Teagarden, Bix Beiderbecke, Duke Ellington samt nytt material på ett unikt sätt.

Kapellmästare, trombone, piano, sång – Ulf Johansson Werre
Saxofon, klarinett – Klas Lindquist
Trumpet, kornett – Erik Tengholm
Banjo – Uno Dvärby
Bastuba – Niklas Eriksson
Slagverk – Oscar Johansson Werre

Tisdag 7/8 kl. 19.00, Rasbokils bygdegård.
Entré kredit-/betalkort, Swish eller kontant.
Läs mer om Kategorier Kulturveckan, Musik