OBS! Konserten i Rasbo kyrka 15 november 16.00 är INSTÄLLD på grund av pandemin och gällande restriktioner!

Kulturföreningen hoppas kunna erbjuda denna konsert under kulturveckan 2021 – välkommen då!

”Låtspel, barockorgel och jazz i tätt samspel”

Olov Johansson, nyckelharpa, Anders Bromander, orgel och piano.

Olovs kärnfulla, svängiga låtspel på nyckelharpa tillsammans med Anders fantastiska arrangemang och lyhörda spel på barockorgel och piano har vuxit ihop och förfinats under många år. Det är svängigt, mäktigt, finstilt, överraskande och fyllt av humor.

Låtarna är en blandning av nya kompositioner och gamla låtar. Det är också en blandning av traditionella låtar ur framför allt den uppländska låtskatten och nykomponerad musik med inspiration från andra håll.
Olov och Anders började sitt samspel 1994 då Anders var pianist i Trio con X. Det var med detta samarbete som musikaliskt tycke uppstod och mötet mellan Olovs nyckelharpspel och Anders orgel- och pianospel tog sin början. Båda medverkade på ”Like Cotton” från 2004 med Anders Bromander Ensemble där även Jan Allan, Tommy Johnson och Mats Engström ingick. Men det har hela tiden varit duospelet som de har odlat mest och som nu äntligen finns på ett eget album.

Välkomna!

Styrelsen

Vill du stödja vår verksamhet och bidra till att vi kan fortsätta med den årliga kulturveckan och ännu fler aktiviteter? Bli medlem i föreningen – se sida FÖRENINGEN – BLI MEDLEM. Tack på förhand!

Läs mer om Kategorier Okategoriserade