Konsert med Olle Persson och Mats Bergström tisdag 10 augusti i Rasbokils bygdegård, Tibble

Denna konsert ersätter Bengan Janssons konsert, som han tyvärr tvingats ställa in på grund av sjukdom.

En djupdykning i den svenska visskatten med Olle Persson, sång, och Mats Bergström, gitarr.

När tonsättare som Hugo Alfvén och Wilhelm Peterson-Berger, Bo Nilsson och Olle Adolphson i sin musik ger oss ytterligare en dimension av det skrivna ordet får vi en naturlig, lättfattlig och självklar sång. En enkel visa.

​​​​​​​Sångaren Olle Persson är bosatt i Stavsnäs. Han är baryton och har bland annat gjort många operaroller vid Folkoperan. Han spelar också fiol och uppträder ibland i folkmusiksammanhang tillsammans med Lena Willemark, som han är gift med sedan 1984.

Gitarristen Mats Bergström har sitt hem ett stenkast från Tuna kyrka i Rasbo. Han har samarbetat med bland andra Malena Ernman, Lisa Nilsson, Annika Skoglund, Mikael Samuelson och Edda Magnason. Bergström har bearbetat ett stort antal verk för gitarr, däribland Schuberts sångcykel Die schöne Müllerin, och gjort många skivinspelningar.

Persson och Bergström blev närmast en riksangelägenhet i musiksverige under Schubert-året 1997, då de gjorde en lika omfattande som hyllad turné med sångcykeln Die schöne Müllerin. Samma år utkom också duons skivinspelning av verket. Sedan dess har det också blivit djupdykningar i den svenska visskatten.

Föreställningen är två gånger 40 minuter med 20 minuters paus. I pausen serverar bygdegårdsföreningen förfriskningar och kaffe/te med tilltugg som betalas på plats med Swish eller kontant. 

OBS! Antal platser m m påverkas av gällande Covid-19-restriktioner, se Kulturföreningens hemsida www.rasbokultur.nu för aktuell information om eventuella förändringar!

Biljetter bokas och betalas via Kulturbiljetter.se (sök på Rasbo). Bokningssidan för denna konsert nås direkt via följande länk:

”En enkel visa” med Olle Persson, sång och Mats Bergström, gitarr

Välkomna!

Läs mer om Kategorier Okategoriserade