Rasbo kulturvecka 2022 – här finns hela programmet och länkar till biljettbokning!

Programhäftet för årets kulturvecka den 5 till 14 augusti finns för nedladdning här nedan. Det läggs också ut i brevlådor i Rasbo-, Rasbokil-, Stavby-, Tuna- och Alunda-områdena, samt på många offentliga platser, håll ögonen öppna! Information om alla aktiviteter under veckan finns i programhäftet. All information om hur du bokar och betalar biljetter står på häftets sista sida, en del framgår även här, se nedan.

Årets kulturvecka är ovanligt fullmatad med evenemang som passar för alla åldrar. Flera evenemang som pausats under pandemin är nu tillbaka, bland annat bygdespel och det stora kakkalaset! Som vanligt har vi konstskola för barn samt flera spännande konst-, författar- och musikevenemang. Dansdagen samt kultur- och trädgårdsdagen ”Öppen grind och port”, som var med första gången förra året, är tillbaka. Rasbo Pastorat arrangerar också många aktiviteter för alla åldrar, se programhäftet.
Mer information om de olika evenemangen hittar du också på föreningens Facebooksida.
Eventuella förändringar kommer att publiceras på denna hemsida, håll utkik!

Detaljerad information om

I programhäftet som kommer i era brevlådor finns ett inbetalningskort för medlemsavgift i Rasbo Kulturförening år 2022. Välkommen med ditt stöd till vår verksamhet, som gör att vi kan fortsätta att arrangera den årliga kulturveckan! Årsavgiften är 150 kr/person eller 250 kr/familj. Du kan också stödja oss med valfri summa. Betala till Plusgiro 48 57 52-0 eller Swish-konto 123 621 86 48.
OBS: Ange namn och e-postadress i meddelandefältet!

För de evenemang där entréavgift krävs, kan du boka och betala biljetter på www.kulturbiljetter.se. Sök på Rasbo eller evenemangets rubrik. Bokning och betalning har öppnats den 20 juni. För att komma direkt till aktuella bokningssidor på Kulturbiljetter, klicka på evenemangets rubrik nedan:

Klassisk konsert – Familjen Ericsson: Rasbo kyrka söndag 7/8 kl 16.00
Catharina Ericsson, violinist och Lennart Ericsson, kyrkomusiker, ger en konsert tillsammans med sina barn, även de professionella musiker: Christian Ericsson, violin, Rebecka Ericsson, cello, och Maria Hjalmarsson, sång.

Författarafton – Elin Cullhed: Årby slott måndag 8/8 kl 19.00
Elin Cullhed arbetar som huvudlärare på Skrivarakademin. 2021 fick hon Augustpriset i den skönlitterära klassen för sin roman ”Eufori”, en fantasi om författaren Sylvia Plaths sista år i livet och hennes kamp att kombinera moderskapet och skrivandet.

Musikafton – Bengan Jansson spelar och sjunger: Tuna bygdegård tisdag 9/8 kl 19.00
Bengan Janson – tangentekvilibrist med glimten i ögat. Med hänsynslös lust ger han sig in i jazzens, visans, folkmusikens och musikkomikens värld. Detta varvat med underfundigheter och låtar ur Allan Edwalls låtskatt. Konserten kryddas med berättelser från livet både bakom och framför scenen från hans mer än 30-åriga karriär.

Klassisk konsert – Geflekvartetten och Lucy Rugman: Tuna kyrka onsdag 10/8 kl 19.00
Geflekvartetten som består av medlemmar ur Gävle symfoniorkester spelar musik av Mozart och Mendelsohn.  Som solist hör vi den engelska klarinettisten Lucy Rugman

Författarsamtal – Mikael Kurkiala & Anna Kåver: Frötuna torsdag 11/8 kl 19.00
Mikael Kurkiala är docent i kulturantropologi, omvärldsbevakare vid Svenska kyrkan och föreläsare.  Hans senaste bok handlar om människans behov av ett existentiellt språk i ett modernt och sekulariserat land.
Om existentiella villkor, livsstil och välbefinnande handlar också psykoterapeuten Anna Kåvers senaste böcker.  Hon är specialist i klinisk psykologi och har skrivit nio böcker.

”Cirkustango” – Matti Andersson, accordeon & Nisse Sparf, fiol: Rasbokils bygdegård fredag 12/8 kl 19.00
Nils-Erik Sparf och Matti Andersson har under många år musicerat tillsammans och har konserterat med tango som tema vid flera tillfällen. Det blir musik av bland annat den argentinska bandoneonisten Astor Piazzolla, den svenska dragspelaren och kompositören Lars Hollmer och den finska dragspelsvirtuosen Maria Kalaniemi.

Eric Bibb – kulturveckans finalkonsert: Rasbo kyrka söndag 14/8 kl 18.00
Eric Bibb, född och uppvuxen i New York, är med över fyrtio album och mer än femtio år på scenen en av den internationella bluesvärldens största namn och hyllas som en av världens främsta akustiska bluesgitarrister. Eric Bibb, gitarr och sång, ackompanjeras av Lamine Cissokho, kora och sång, Christer Lyssarides, gitarr, Esbjörn Hazelius, fiol och mandola samt Ulrika Bibb, sång. Detta får ni inte missa!

För bygdespelet 5-7/8 och dansdagen 12/8 måste plats reserveras i förväg på SimpleSignup, klicka på aktuella länkar nedan:

Bygdespelet ”Liten tuva” den 5-7 augusti bokas på https://simplesignup.se/event/192300 (betalning sker vid entrén).


Dansdagen med Uppsala Dansakademi den 12 augusti bokas på https://www.simplesignup.se/event/193539 (gratis, men anmälan krävs).

Kultur- och trädgårdsdagen ”Öppen grind och port”:
Detaljerat program med platser, tider, adresser och karta kommer att publiceras på denna hemsida. På föreningens Facebooksida kommer vi också att annonsera när detta program finns att hämta! Ni som vill vara med och visa er trädgård eller annan verksamhet, kontakta Helena Lundvik, mobil 070-8248686 eller e-post helena.lundvik@slu.se.

Välkomna!

Läs mer om Kategorier Okategoriserade